/*Tancament tots els acordion per defecte*/

La recerca de Vall d’Hebron contra el coronavirus SARS-CoV-2

La malaltia infecciosa COVID-19, causada pel coronavirus SARS-CoV-2, es va iniciar a Wuhan (Xina) a finals de desembre de 2019 i s’ha estès de forma molt ràpida a la resta del món. El fet que les defenses del nostre organisme (el sistema immunològic) no hagin estat exposades abans a aquest virus, la seva alta capacitat de contagi i la gravetat dels seus símptomes pot suposar un dels reptes de salut més important de la nostra generació.

Què estem fent a Vall d’Hebron?

Malauradament, avui dia, no hi ha cap teràpia per tractar aquesta malaltia. És per això que més de 100 investigadors de Vall Hebron estem focalitzant els nostres esforços en aprendre tot allò que podem sobre el virus SARS-CoV-2, amb l’objectiu de trobar els seus punts febles i poder desenvolupar estratègies per prevenir, tractar i curar la malaltia.

Un equip polivalent i multidisciplinar format per més de 100 d’investigadors i metges de diferents àrees de recerca (epidemiòlegs, internistes, genetistes, viròlegs, immunòlegs, biòlegs moleculars, etc.) ja hi estem treballant amb molta intensitat i hem posat en marxa diferents projectes de recerca.

Dona ara per la recerca i ajuda’ns amb el coronavirus!

Què volem aconseguir?

Aquesta recerca té 7 objectius i àrees d’actuació concretes:

1

Entendre i preveure com s’expandeix el virus entre la població. Aquesta informació ajudarà a planificar les mesures a adoptar en cada moment.

2

Determinar per què hi ha persones infectades que no presenten símptomes o els presenten de manera lleu, mentre que en altres el virus posa en risc la seva vida.

3

Identificar si existeixen soques del virus més contagioses i virulentes.

4

Generar nous mètodes efectius, ràpids i barats de detecció del virus.

5

Desenvolupar fàrmacs que bloquegin l’entrada del virus a les cèl·lules. D’aquesta manera el virus no es podria estendre per l’organisme.

6

Comprovar l’efecte de fàrmacs que ja sabem que són eficaços en el tractament d’altres malalties.

7

Treballar en el desenvolupament d’una vacuna efectiva i segura contra el SARS-CoV-2

Però no ens aturarem aquí i gràcies a la nostra reputada eficiència en la realització d’assaigs clínics i a les col·laboracions que mantenim habitualment amb altres centres de recerca i hospitals i també amb la indústria farmacèutica en els pròxims dies o setmanes llançarem nous projectes d’investigació.

Com ens pots ajudar?

Mentre els nostres herois, tant assistencials com personal de suport, salven vides, els herois de la recerca són també claus ara i durant les próximes setmanes per trobar solucions de present i de futur en la lluita contra el coronavirus.

Dona ara per la recerca, crea també el teu repte i fem front al coronavirus. Junts aconseguirem aturar aquesta pandèmia. Ajuda’ns a fer-ho el més aviat possible.